Delikatne lotiony do skóry na bazie mleka koziego, krowiego lub roślinnego mają niebywały wpływ na naszą skórę. Odżywiają, nawilżają i odświeżają naszą cerę oraz sprawiają, że skóra najzwyczajniej w świecie zaczyna wyglądać promieniście i zdrowo.

Mleko pochodzenia odzwierzęcego jest bogate w kwas mlekowy, pobudza wytwarzanie kolagenu, oraz wspomaga walkę z rozszerzonymi porami skóry i przebarwieniami.

Mleko jest idealne dla każdego typu skóry. Skóra sucha zostanie nawilżona, a skóra wrażliwa – uspokojona.

Mak i mleka powstałe na bazie roślin wspomagają produkcję kolagenu (mowa głównie o mleku migdałowym, które dostarcza naszej skórze paletę witamin i mikroelementów). W przepisie pojawia się również królowa kwiatów – róża. Róża nie od dziś jest stosowana w pielęgnacji skóry dojrzałej oraz zmęczonej i poszarzałej.

Różany lotion- przepis

Przepis na lotion jest bardzo prosty.

Potrzebujesz:
1 szklanki mleka koziego, krowiego lub roślinnego
1 garści płatków róży

Na niewielkim ogniu postaw garnek z mlekiem i wrzuć do niego płatki róży. Delikatnie podgrzewaj przez 15 minut, pilnując, aby mleko się nie zagotowało. Tak powstały lotion przecedź i przelej do słoiczka. Słoiczek szczelnie zamknij, a kiedy ostygnie – umieść w lodówce. Lotion można przechowywać w lodówce do tygodnia.

Zastosowanie: kiedy wymyjesz twarz, przetrzyj twarz gazikiem zwilżonym lotionem, po chwili zmyj twarz letnią wodą.

Udostępnień
Udostępnień